12.05.2021

Ortaokul Öğrencilerimiz Fen, Sosyal Bilgiler ve Değerler Eğitimi Alanında Hazırladıkları 4 Projeyle TÜBİTAK Bölge Finalinde

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu ve Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerimiz sosyal bilgiler, fen bilimleri ve değerler eğitiminde hazırladıkları 4 projeyle TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Asya ve Avrupa Bölge sergisinde İTÜ GVO’yu başarıyla temsil edecek.

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu öğrencilerimiz Defne Savaş, Ece Lal Özyaman, Mert Rüzgar Balçık ve Elif Çevik, sosyal bilgiler ve fen bilimlerinde hazırladıkları 3 projeyle TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Avrupa Bölge sergisine, Beylerbeyi Ortaokulu öğrencimiz Kerem Yıldız, Değerler Eğitimi alanında hazırladığı "Çocuk Kütüphanelerinde Eğlen-Öğren-Keşfet" projesiyle Asya Bölge sergisine katılmaya hak kazandı.

Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri Alanında 3 Projeyle TÜBİTAK Avrupa Bölge Sergisindeyiz
Öğrencilerimiz Defne Savaş ve Ece Lal Özyaman, Proje Danışmanı öğretmenimiz Bahar Lektemur ile Sosyal Bilgiler dersi Değerler Eğitimi kapsamında fahri hayvan koruyuculuğunun barınaklarda yaygınlaşması amacıyla hazırladıkları “Koruyucum Olur Musun?” projesiyle bölge finalinde yer alacak.

Öğrencimiz Mert Rüzgar Balçık, Proje Danışmanı öğretmenimiz Nilay Mutlular ile Fen Bilimleri dersi Teknolojik Tasarım ve Ekolojik Denge kapsamında sokak hayvanlarının hayatlarını daha kolay hale getirmek ve ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabilmek amacıyla hazırladığı Akıllı Şehir Konseptine Uygun Patilio! Markalı Mama ve Su Otomatı Tasarımı projesiyle; öğrencimiz Elif Çevik ise Proje Danışmanı öğretmenimiz Sera İyona Asiğiğan ile Fen Bilimleri dersi Teknolojik Tasarım Sağlık ve Biyomedikal Cihaz Teknolojileri kapsamında, Covid 19 salgını sebebiyle artan maske kullanımına bağlı olarak maskelerin bilinçsizce doğaya atılmasının yarattığı çevre kirliliğini önlemek amacıyla hazırladığı doğada daha kolay yok olabilen “Organik Maske” projesiyle bölge finalinde okulumuzu başarıyla temsil edecek.

Değerler Eğitimi Alanında "Çocuk Kütüphanelerinde Eğlen-Öğren-Keşfet" Projesiyle TÜBİTAK Asya Bölge Sergisindeyiz

Beylerbeyi Ortaokulu öğrencimiz Kerem Yıldız'ın, çocuk kütüphanelerinin, okul dışı öğrenme ortamlarını nasıl kullanılabileceği ve çocuk kütüphanelerinde ücretsiz olarak sunulan eğitimlerin, çocuklar arasındaki akademik fırsat eşitliğini sağlaması amacıyla Proje Danışmanı Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmeni Tarık Yıldız ile Değerler Eğitimi kapsamında hazırladığı "Çocuk Kütüphanelerinde Eğlen-Öğren-Keşfet" projesiyle okulumuzu temsil edecek.

15-16 Haziran tarihlerinde çevrim içi ortamda Avrupa ve Asya Bölge Finallerinde projelerini sergileyecek ve jüri sunumunu gerçekleştirecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat