05.04.2021

Ekrem Elginkan Lisesinde Öğrenci Olmak Seminerimizi Gerçekleştirdik

Ekrem Elginkan Lisesi 2020 IB Mezunumuz Esinti Baskak ile lise öğrencimiz Buse Sevindik çevrim içi ortamda Dr. Natuk Birkan Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek IB deneyimlerini, lisemizin akademik ve sosyal programları ile üniversite hazırlık süreçlerine ilişkin tecrübelerini paylaştı.

Ekrem Elginkan Lisesinde Öğrenci Olmak Seminerimizi Gerçekleştirdik

Ekrem Elginkan Lisesi 2020 IB Mezunumuz Esinti Baskak ile lise ğrencimiz Buse Sevindik çevrim içi ortamda Dr. Natuk Birkan Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek IB deneyimlerini, lisemizin akademik ve sosyal programları ve üniversite hazırlık süreçlerine ilişkin tecrübelerini paylaştı.

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerimizin katılımına yönelik olarak 2020 Mezunumuz Esinti Baskak ile hâlâ lise eğitimini sürdüren öğrencimiz Buse Sevindik’in konuşmacı olarak katıldığı “İTÜ GVO Ekrem Elginkan Lisesinde Öğrenci Olmak” konulu seminerimizi Zoom üzerinden çevrim içi ortamda yaptık.

Zoom üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe okul müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimiz ve 8. sınıf öğrencilerimiz katıldı.

“Pandemi Sürecinde Online Eğitimde Öğrenme Kaybı Yaşamadım”
Lise eğitimini sürdüren öğrencimiz Buse Sevindik, 8. Sınıf öğrencilerimizle lise deneyimini, Pandemi sürecinde lisemizin online eğitim programı ve üniversite hazırlık süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. Okulumuzun uyguladığı online eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getiren öğrencimiz, lisemizin online eğitim programının yüz yüze eğitimle neredeyse aynı olduğunun altını çizdi. Herhangi bir öğrenme kaybı yaşamadığını ifade etti.

“İyi ki İTÜ’lüyüm. Okulumla Gurur Duyuyorum”
2020 yılında Kanada Huron University’den Presidential Scholarship bursu kazanan tek Türk öğrenci olan Ekrem Elginkan Lisesi IB Mezunumuz Esinti Baskak, IB eğitiminin kendisine kazandırdıklarını, hedefine ulaşmak için yaptıklarını anlatırken Ekrem Elginkan Lisesinin öğrencilere sunduğu olanaklar hakkında da önemli bilgiler paylaştı.

Anaokulundan bu yana öğrencimiz olan ve liseye başlayacağı dönemde IB okumayı hedefleyerek Ekrem Elginkan Lisesine başladığını ifade eden Baskak, “Mezun olurken ne kadar doğru karar verdiğimi görmüş oldum. Mezun olmama rağmen hâlâ hem okulumuzun hem de diğer okulların sonuçlarını takip ediyorum. IB eğitimi konusunda Ekrem Elginkan Lisesi oldukça başarılı bir okul demek kesinlikle yanlış olmaz. Okulumla gurur duyuyorum.” dedi.

Ekrem Elginkan Lisesinin öğrencilerine sunduğu akademik eğitim programının yanı sıra “Humanity Sosyal Sorumluluk Projeleri”nin ve okulumuzda gerçekleştirilen etkinliklerde görev almanın önemine, anaokulundan lise mezuniyetine kadar İTÜ’lü olmanın kendisine kattıklarına vurgu yaptı.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat