28.10.2021

Akademik ve Sportif Alanda Elde Ettikleri Başarılarla Gururlandıran Sporcularımıza ve Mezunlarımıza Başarı Plaketleri Verildi

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları adına yakışır birer öğrenci ve sporcu olarak 2020 ve 2021 yıllarında elde ettikleri başarılarla gururlandıran sporcularımıza ve mezunlarımıza başarı plaketleri verildi. Törene Yönetim Kurulumuz, Okul Yöneticilerimiz, sporcularımız, mezunlarımız ve aileleri katıldı.

2020 ve 2021 yıllarında “Akademik ve Sportif” alanda elde ettikleri başarılarla İTÜ GVO ailesini gururlandıran sporcularımız ve mezunlarımız için düzenlenen “Plaket Törenimize” Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Güngör Evren,  Kurucu Temsilcimiz Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, Yönetim Kurulu Murahhas Üyemiz Prof.Dr. Lerzan Özkale, Genel Müdürümüz Nevzat Özkök, Okul Müdürlerimiz, Müdür Yardımcılarımız, başarılı sporcularımız ve mezunlarımız ile aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Güngör Evren spor, sanat ve akademik alanda elde edilen başarıların birbirini beslediğini belirterek: “Öğrencilerin başarıları okullarını yüceltir, okulların mezunları bunun onur ve saygınlığını yaşarlar. 250. Yılını kutlamaya hazırlanan İstanbul Teknik Üniversitesi bu güzel duyguyu doyasıya yaşamış kurumlardan bir tanesidir. İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarına bu gururu yaşatan tüm öğrencilerimize, sporcularımıza, öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Mezunlarımızın ve sporcularımızın elde ettikleri başarılarla gurur duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Gülsün Sağlamer şunları söyledi: “Sevgili öğrencilerimiz, yoğun bir emek harcayarak çok büyük başarılara imza attınız. Bu başarılarla da bizleri gururlandırdınız. Hepimiz doğuştan farklı yeteneklerle doğuyoruz. Yeteneklerimizi zaman içinde keşfetmek ve bunları geliştirmek elimizde. Karmaşık, kaotik, asimetrik, dinamik bir dünyada yaşıyoruz. Bu, bizi daha mücadeleci ve yaratıcı hale getiriyor. Çevremizdeki her şeyin sürekli değişim içinde olduğunu kavramımız gerekiyor. Bu değişimin ömür boyu öğrenmeyi de gerekli kılan bir süreç olduğunu düşünüyorum. Sürekli olarak kendinizi geliştirmeniz gereken ve zorlu yarış içinde olduğunuz bir dönemdesiniz. Sizlere başarılar diliyorum. Elde ettiğiniz başarılarınızla İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarını temsil ettiğiniz için hepinizi ayrı ayrı kutluyorum.”

Üst üste 9.kez Türkiye Şampiyonu Olan Paletli Yüzme Takımına Plaketleri Takdim Edildi
Törende ilk olarak ulusal ve uluslararası alanda katıldıkları her müsabakada bizleri gururlandıran, başarılarını gelenek haline getiren İTÜ GVO Spor Kulübü Paletli Yüzme Takımımızın başarılı sporcularına plaketleri takdim edildi. Üst üste 9. kez Türkiye Şampiyonu olan Paletli Yüzme Takımı sporcularımızdan Bahar İkizoğulları, Yağmur Temeroğlu, Selin Aytar, Almina Öztürk, Hazal İrem Ateş, Ayşe Pelin Karacık, Defne Deniz Kızılırmak, Beril Ülker, Ceren Yeşilbaş, İdil Zengin, Ela Karakuş ve Nil Maden ile sporcularımızın başarısının en önemli mimarlarından antrenörlerimiz Eşref Ayvaz ve Alper Erkmen plaketlerini Kurucu Temsilcimiz Prof. Dr. Gülsün Sağlamer ile Spor Kulübü Başkanımız ve Genel Müdürümüz Nevzat Özkök’den aldılar.

Paletli Yüzme Dünya Şampiyonu ve Dünya Dördüncüsü Sporcularımız Ödüllerini Yönetim Kurulu Başkanımız ve Kulüp Başkanımızdan aldı
Uluslararası alanda milli formayla elde ettikleri başarılarla büyük bir gurur yaşatan, milli takım formasıyla Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonasında Dünya Şampiyonluğu elde eden rekortmen sporcumuz Beril Ülker ile  milli takım formasıyla Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonasında Dünya dördüncülüğü ve milli takım formasıyla Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonasında dünya dördüncülüğü elde eden sporcularımıza plaketleri Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Güngör Evren ile Kulüp Başkanımız ve Genel Müdürümüz Nevzat Özkök tarafından takdim edildi.

İTÜ GVO Adına Yakışır Bir Başarıyla YKS 2020 Ve 2021’de Derece Yapan Mezunlarımız da Aramızdaydı
İTÜ GVO adına yakışır akademik başarılarla gururlandıran ve 2020/2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavında dereceye giren öğrencilerimizden sayısal puan türünde Türkiye 405.'si Çınar Vural, eşit ağırlık puan türünde Türkiye 446.'sı İbrahim Bilkan Akbaş, eşit ağırlık  puan türünde Türkiye 1495.'si Sema Su Erdem, Yabancı dil puan türünde Türkiye 2228.'si Duru Çakır plaketlerini Kurucu Temsilcimiz Prof. Dr. Gülsün Sağlamer’den, Yönetim Kurulu Murahhas Üyemiz Prof. Dr. Lerzan Özkale’den ve Ekrem Elginkan Lisesi Müdürümüz Serap Sarıgül Hazar’dan aldı.

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavında elde ettikleri derecelerle gururlandıran Ekrem Elginkan Lisesi 2020 Mezunlarımızdan eşit ağırlık puan türünde Türkiye 763.'sü Nur Dilara Avcı, eşit ağırlık puan türünde Türkiye 1266.'sı Ada Ayhan, eşit ağırlık puan türünde Türkiye 1714.'sü Elgiz İşseven, sayısal puan türünde Türkiye 1731.'si Melisa Gül, sayısal puan türünde Türkiye 5485.'si Kuzey Demirkaya ve sayısal puan türünde Türkiye 5707.'si Murathan Tapkan plaketlerini Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Güngör Evren’den, Yönetim Kurulu Murahhas Üyemiz Prof. Dr. Lerzan Özkale’den ve Ekrem Elginkan Lisesi Müdürümüz Serap Sarıgül Hazar’dan aldı.

2020 LGS Türkiye Birincisi Mezunumuz Plaketini Kurucu Temsilcimizin Elinden Aldı
2020 Liselere Giriş Sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak LGS Türkiye Birincisi olan Dr. Natuk Birkan Ortaokulu 2020 Mezunumuz Yusuf Kerem Harman plaketini Kurucu Temsilcimiz Prof. Dr. Gülsün Sağlamer’den ve Dr. Natuk Birkan İlkokulu, Ortaokulu Müdür Yardımcımız Serap Kırcı’dan aldı.

Başarılarıyla İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Ailesine büyük bir gurur yaşatan tüm öğrencilerimize, mezunlarımıza ve sporcularımıza; bu başarıda emeği olan ailelerine öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize hayat yolculuklarının devamında hep birlikte gururlanacağımız nice yeni başarılar diliyoruz.