11.02.2022

11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Gününü Destekliyoruz

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, Birleşmiş Milletler'in 2030 sonuna kadar ulaşılması amaçlanan hedefleri içeren 17 maddelik evrensel eylem çağrısını kurum değerleri arasında görmekte, bu yönde çalışmalar yürütmektedir.

11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Gününü Destekliyoruz

Birleşmiş Milletler'in 2030 yılına kadar belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden biri olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ni tüm dünyada sağlamak, kız çocuklarının fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında eğitim ve araştırma faaliyetlerine katılımını teşvik etmek, kadının bilimdeki yerinin ve değerinin anlaşılması, aynı zamanda kadınlara da bilimsel araştırma alanında daha fazla fırsat verilmesi, kadınların bilim dünyasıyla birlikte her alanda eşit hak ve fırsatlar konusunda farkındalık oluşturma  amacıyla 2015 yılında aldığı kararla ilan ettiği 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Gününü destekliyoruz.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat