Haberler

10.12.2022

Öğrencilerimizden Dünya İnsan Hakları Gününde Eşitlik Vurgusu

Irk, dil ve din ayrımı gözetmeden bütün insanların temel haklarını beyan eden İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, 10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmiştir. Bu önemli bildirgenin kabulü her yıl tüm dünyada 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. İnsan hakları bildirgesi, başta yaşama hakkı olmak üzere tüm haklarımızı korumayı amaçlar.

Öğrencilerimizden Dünya İnsan Hakları Gününde Eşitlik Vurgusu

Irk, dil ve din ayrımı gözetmeden bütün insanların temel haklarını beyan eden İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, 10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmiştir. Bu önemli bildirgenin kabulü her yıl tüm dünyada 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.  İnsan hakları bildirgesi, başta yaşama hakkı olmak üzere tüm haklarımızı korumayı amaçlar.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak benimsediğimiz temel değerlerimiz arasında yer alan "Özgürlüklere ve İnsan Haklarına Saygılı" olma ilkesi ile yürüttüğümüz çalışmalarla ülkemizde ve dünyamızda sürdürülebilir bir “İnsan Hakları” kültürü geliştirmek için çalışıyoruz.

Erken yaşlardan itibaren yaşadığı dünyaya karşı duyarlı bireyler olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz toplumsal konularda da  bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimiz, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde  Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini okuyarak bir kez daha "Eşitlik" vurgusu yaptı.

Beylerbeyi ilkokul 4. sınıf öğrencilerimiz “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü “ kapsamında okulumuzda gerçekleştirdikleri etkinlikle kendi pankartlarını hazırlayarak yürüyüş yaptılar ve sınıflara girerek arkadaşlarına İnsan Haklarının önemini anlatan sunumlar gerçekleştirdiler.






Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat