20.12.2022

Öğrencilerimiz Yazar İdil Bilgin ile Atölye Çalışmasına Katıldı

Ortaokul öğrencilerimiz, Konya’da İz Peşinde kitabının yazarı İdil Bilgin ile keyifli bir atölye çalışması için bir araya geldi.

Öğrencilerimiz Yazar İdil Bilgin ile Atölye Çalışmasına Katıldı

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu ve Beylerbeyi Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerimiz, Konya’da İz Peşinde kitabının yazarı İdil Bilgin ile keyifli bir atölye çalışması için bir araya geldi.  Sosyal bilgiler dersinde Kültür ve Miras ünitesinde öğrencilerimizin tarihi eserler, tarihi eserlerin korunması ve zarar gördüklerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme amacıyla gerçekleştirilen atölye çalışmasında öğrencilerimiz bir yandan da kültürel mirası koruma anlamına gelen konservasyon terimi ile tanıştı.

Atölye süresince öğrencilerimiz, “Kültürel mirasımız neden değerli?”, “Eserler de bizim gibi hastalanabilir mi?”, “Peki onların da doktorları var mıdır?”, “Biz kültürel mirasımızı nasıl koruyabiliriz?” sorularına oyunlaştırma yoluyla cevap aradılar, “konservasyon” mesleğini yakından tanıma fırsatı buldular.

Kültürel miras sevgisini ve bilincini kazandırmak amacıyla interaktif bir ortamda gerçekleştirilen atölye çalışmasında  öğrencilerimiz arkadaşları ile birlikte  yeni bilgiler edinirken bir yandan da keyifli vakit geçirdiler.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat