10.11.2022

​​Daima İzindeyiz! Aramızdan Ayrılışının 84. Yılında Atamızı Andık!

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde tüm kampüslerimizde gerçekleştirilen anma törenlerinde sonsuz bir minnetle ve saygıyla anıldı. Okullarımızda gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenlerimize Genel Müdürümüz Nevzat Özkök, Okul Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.

​​Daima İzindeyiz! Aramızdan Ayrılışının 84. Yılında Atamızı Andık!

Yönetim Kurulumuz, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda: "Atatürk'e hissettiğimiz özlem duygusunun yas tutmak yerine, onun düşüncelerini ve ilkelerini daha iyi anlamaya yönlendirdiğini vurgulayarak şunları söyledi: 10 Kasımlarda, yas tutmak yerine, önderliğinde eşsiz bir mücadele ile sahip olduğumuz bağımsız, özgür ve çağdaş bir ülkenin onurlu yurttaşları olma bilinciyle Cumhuriyetimizi kuruluş değerleri ve O’nun ilkeleri doğrultusunda yücelterek demokrasi ile taçlandırma kararlılığımızı güçlendirmekteyiz.Yurttaşlık bilinciyle, Cumhuriyetimizin kazanımlarının hiçbirinin kaybını asla kabul edemeyeceğimiz yaşamsal gerçeğini, her geçen gün hem düşünce düzeyinde hem de yaşam gerçekleri bağlamında daha açık şekilde anlıyoruz. Bir kez daha yürekten haykırmak isteriz ki, Cumhuriyetimizi her zamankinden daha güçlü bir inançla koruyarak yücelteceğiz!" dedi.

Okullarımızda Atatürk büstüne çelenk koyarak başladığımız törenlerimiz, saat dokuzu beş geçe saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Öğrencilerimizin Atatürk'ü anlatan duygu yüklü ve umut dolu konuşmaları, şiirleri ve şarkılarıyla devam etti.

Dr. Sedat Üründül Anaokulu öğrencilerimiz, okul bahçemizde gerçekleştirilen törende Atatürk büstüne çelenk ve çiçeklerini bıraktı. Anma töreni sonrası öğrencilerimizden oluşan koro Atatürk şarkılarını seslendirdi, öğretmenlerimiz Atatürk şiirleri okudu.

Beylerbeyi Yerleşkemizde, Atatürk büstüne çelenk koyan yöneticilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz Oditoryumda gerçekleştirilen tören alanına geçerek öğrencilerimizin sahnelediği Zeybek Gösterisini izledi ve 10 Kasım Oratoryosu, Söz Korosu,  Atatürk'e Şarkılar'ı dinledi.

Dr. Natuk Birkan İlkokulu, Ortaokulumuzda Atatürk büstüne çelenk konması sonrasında saat dokuzu beş geçe Atatürk anısına saygı duruşu ile başlayan törenimiz, İstiklal Marşımızın okunması ve Okul Müdürümüz Ülkem Çorapçı'nın konuşmasıyla devam etti. İlkokul 1. sınıf öğrencilerimiz okul bahçemizde gerçekleştirilen Anma Töreninde Atatürk şiirleri okurken 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimizden oluşan İlkokul Korosu "İstiklal Güneş Gibi" şarkısını seslendirdi.Bahçe töreninin ardından Oditoryumda gerçekleştirilen törende video gösterimleri yapıldı, okul koromuz Ataürk şarkıları seslendirdi.

Ekrem Elginkan Lisesi okul bahçesinde Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen Atatürk'e saygı duruşunun ardından törenimiz günün anlam ve önemini belirten öğrenci konuşması ve öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen dinleti ile devam etti.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük bir minnetle, sonsuz bir özlemle anıyoruz!

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat