06.05.2023

Çevre ve Sanat Temalı Yıl Sonu Resim Sergimiz Müze Gazhane'de Açıldı

Öğrencilerimizin geleneksel olarak gerçekleştirdiği “Yıl Sonu Resim Sergisi” bu yıl “Sanat ve Çevre” temasıyla ​6 Mayıs​ Cumartesi günü Müze Gazhane'de açıldı. Sergimizin açılış törenine Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Güngör Evren, Kurucumuz ve Kurucu Temsilcimiz Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, Okul Müdürümüz E. Aybars Şehirtay, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.

Çevre ve Sanat Temalı Yıl Sonu Resim Sergimiz Müze Gazhane'de Açıldı

İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimizin geleneksel olarak gerçekleştirdiği “Yıl Sonu Resim Sergisi” bu yıl “Sanat ve Çevre” temasıyla ​6 Mayıs​ Cumartesi günü Müze Gazhane'de bugün açıldı. Sergimizin açılış törenine Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Güngör Evren, Kurucumuz ve Kurucu Temsilcimiz Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, Okul Müdürümüz E. Aybars Şehirtay, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.

Müze Gazhane’de15 Mayıs tarih​ine kadar gezilebilecek sergide anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan 42 ürün ile okul içerisinde düzenlenen resim yarışmalarında dereceye giren 8 resim olmak üzere toplamda 50 öğrenci çalışması sergilenmektedir.

Farklı teknikler ve sanatsal materyallerin kullanıldığı çalışmalar, okulumuzda yıl boyunca yapılan görsel sanatlar derslerinde grup çalışması olarak hazırlanmıştır.

​Görsel sanatlar derslerinde hazırlanan çalışmalarda, öğrencileri sanata aşina kılmak adına özgün eserlerin yanı sıra sanat tarihine iz bırakmış sanatçıların eserleri de yorumlanmıştır. “Sanat ve Çevre” teması içerisinde çocuklara sanat yoluyla ekolojik eğitimin temellerini aşılamak hedeflenmiştir.

Anaokulu, ilkokulu ve ortaokul öğrencilerimizin “Sanat ve Çevre” temasıyla seramik, atık malzeme, linol baskı teknikleri, iki boyutlu renkli resim teknikleri, kolaj ve tasarım çalışmaları, cam boyası, akrilik boya, mozaikler, doku çalışmaları, zentagle art teknikleri kullanılarak hazırlanan çalışmalarda sürdürülebilirlik adına birçok atık malzeme kullanılmıştır.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat