18.05.2022

Yönetim Kurulumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının Değerli Öğrencileri, Velileri, Öğretmenleri ve Çalışanları

103 yıl önce, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'da kurtuluş meşalesini tutuşturduğu 19 Mayıs 1919 günü, Türk Ulusunun çağdaş değerlerle yeniden varoluşunun kanıtı olarak tarih sayfasında kayda geçmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, bu tarihi başlangıcı inançlı bir savaşımla ve ulusu ile el ele, gönül gönüle kurmuş olduğu laik, çağdaş, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni “Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri, Türkiye Cumhuriyeti’ni, ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak.” diyerek sonsuz güven duyduğu gençlere emanet etmiştir.

Bugünün coşkusuyla, bir kez daha inançla ifade ediyoruz ki; Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yücelterek yaşatacak fikri hür, vicdanı hür kuşakları yetiştirme görevimizi yılmadan, ödünsüz olarak sürdüreceğiz

Bu duygularla, gençlerimizin, her zaman Atalarının ilkeleri doğrultusunda ülkelerine büyük hizmetler vermeyi sürdüreceklerine olan inancımızla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü̈, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla, sevgiyle, şükranla anıyoruz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kültürel AŞ Yönetim Kurulu

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat