24.11.2023

Kurucumuz ve Kurucu Temsilcimiz Prof. Dr. Gülsün Sağlamer'in Öğretmenler Günü Mesajı

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Gününü hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet’imizin 100. yılı olan ve çatısı altında bulunduğumuz İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) 250. yaşını kutladığımız bu yılda eğitim ve öğretimin ve bu görevi büyük bir vakarla kendilerini sürekli geliştirerek gelecek nesilleri çağın ötesine taşıyan eğitim kadrolarımıza, öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Kıymetli öğretmenlerimiz,

Köklü bir geleneğin önemli bir parçası olan İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak, nitelikli eğitimin ancak mesleki yönden zinde; topluma liderlik edecek bilgi ve becerilere sahip, meslektaşlarına ve öğrencilerine ilham veren siz değerli öğretmenlerimizle mümkün olduğuna inanıyoruz. Ülkece zor bir dönemden geçsek de, hep birlikte daha güzel günlere ulaşacağımıza olan inancımız tam. Bu öğretim yılında okullarımızla ilgili çok önem verdiğimiz yenilikler ve gelişim fırsatları bizi bekliyor.

Cumhuriyet’in 100. yılında, İstanbul’dan Anadolu’ya bir köprü kurma hedefiyle Baksı Müzesi’nde hayata geçirdiğimiz Sonsuza Dek Cumhuriyet Sergisi, bizim için kıymetli bir ilk adımdı. Bundan sonraki süreçte de bu projeyi hep birlikte büyütmeyi, okulumuzu yalnızca İstanbul’da değil, farklı değerleriyle ülkemize renk katan birçok bölgede temsil etmeyi ve ülkesinin gerçeklerini kavrayabilen, sorumlu gençler yetiştirmeye devam etmeyi umut ediyoruz. Hayata geçirilen ve topluma fayda sağlayacağına inandığımız tüm projelerimizin, sizlerin birikimi, yaratıcı gücü ve liderliği sayesinde okul toplumumuzla sınırlı kalmayarak, yaşadığımız toplumun tamamına yararlı olacağına inanıyoruz.

Vizyoner lider ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var: “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.” Sadece toplumumuzun değil, bütün dünyanın kaderini belirleyecek gençleri yetiştiren ve anlamlı görevlerini en iyi şekilde ifa eden siz değerli öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyoruz.

Sevgilerimle.

Prof. Dr. Gülsün Sağlamer
İTÜ GVO Kurucusu ve Kurucu Temsilcisi

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat